Meyve eti sarı, sulu ve gevrektir. Kabuk kalınlığı diğer limonlara göre ince olduğundan dolayı depolamaya pek dayanıklı bir çeşit değildir. Ancak, erkenci bir limon çeşidi olması depolama gereksinimi duyulmamasına neden olmaktadır. Mayer limonunun hasat dönemi Ağustos sonunda başlamaktadır. Ocak ayından itibaren yumuşak ve pürüzsüz olan meyve kabuğu rengi sarımsı portakal rengine meyve et rengi de koyu sarı renge dönmektedir. Mayer’ in diğer limon çeşitlerine göre daha çalımsı bir yapı gösterirler ve boyları ve taç hacimleri nispeten daha küçük olduğundan sık dikime daha uygundur. Gençlik döneminden sonra dona karşı diğer limonlara nazaran daha dayanıklıdır. Mayer limonu, İç pazara yönelik yetiştirilir. Meyve büyük, sarımsı, 8-10 çekirdekli, çok sulu (ortalama meyve suyu verimi % 36.84 düzeyinde) ve gevrektir. Periyodisite göstermez. Eylülde ekşi, kışın tatlı limon gibi, ilkbaharda ise tatlı portakal gibidir.
Eylül ayında olgunlaşan mayer Ekim ayında hasat edilir.
- Anavatanı : ABD
- Kabuğu : Sarı,düz,parlak ve ince kabuklu
- Eti : Gevrek,sulu, açık sarı
- Şekli : Hafif basık, yuvarlak
- Çapı :
- Ağırlığı : 120 gr
- Kabuğun Ete Bağlılığı : Sıkı
- Usare Miktarı : % 38,61
- Çekirdek Sayısı : 2 - 3
- Puflaşma : Yok
- Olgunlaşma / Hasat : Eylül - Ekim
- Periyodisite : Yok